2018 Henna avond 324A5235

Bruiloft 2018


In 2018 kreeg ik de vraag om een Marokkaanse bruiloft vast te leggen. Het bruidspaar was in Marokko voor de wet getrouwd en in Nederland werd ook een feest georganiseerd.

Eerst de Henna avond. De handen en voeten van de bruid werden mooi gemaakt met rode klei. Om middernacht werd onder luid trommelgeroffel de aanstaande echtgenoot binnengeleid en ging het feest tot diep in de nacht door.

Twee dagen later volgde de werkelijke trouwerij. De vrouwen zaten boven te feesten met muziek en dans. Het is traditie dat de bruid zich dan een paar keer gaat omkleden en eindigt in de witte bruidsjurk. De mannen zaten beneden in een zaal zonder muziek en dans. Ook het eten was apart. Om middernacht werden de broers van de bruid en de echtgenoot naar boven gehaald om op feestelijke wijze de ringen en de taart aan te snijden.